понеділок, 23 квітня 2018 05:28

Кофеїн допомагає вилікувати серцеві проблемами

Кофеїн допомагає вилікувати серцеві проблемами
Фото gs.fm

Пити каву і чай кожен день може дійсно допомогти людям із проблемами з серцем.

Нові дослідження пов'язують споживання кофеїну з двох популярних напоїв для зниження темпів аритмії або порушення серцевого ритму.

Однак дослідники застерігають від вживання енергетичних напоїв, які містять кофеїн для людей з хронічним захворюванням серця. Аритмії заставлять серце битись занадто швидко, повільно або нерівномірно. Більшість лікарів радять пацієнтам з аритмією уникати кофеїновмісних напоїв.

"Існує широко поширена думка, часто на основі враження, що кофеїн є поширеною причиною проблем серцевого ритму," - сказав Пітер Кістлер, директор електрофізіології на лікарні Альфреда і Бейкера Інтитут серця і діабету США.

Дослідники вивчили 11 великих міжнародних досліджень з участю 360 000 осіб та дійшли до висновку, що кофеїн не впливає на аритмії.

Аналіз передбачає споживання кофеїну до 300 міліграм в день може бути безпечним для пацієнтів з аритмією. Це прирівнюється до трьох чашок кави.

"Напої з кофеїном, такі як кава та чай, можуть мати довгострокові протиаритмічні властивості із антиоксидантний ефектом. Також знижується ризик отримати в подальшому проблеми із серцем. Головна умова - не зловживати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили, як кава впливає на тривалість життя.

Кава підвищує енергію і допомагає схуднути. Кава покращує обмін речовин. Стимулює процес вироблення організмом тепла для підтримки постійної температури тіла. Завдяки цьому спалюється більше жиру.

Зараз ви читаєте новину «Кофеїн допомагає вилікувати серцеві проблемами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути