середа, 10 лютого 2021 21:33

Кофеїн може бути корисним для здоров'я - сенсаційне дослідження

Кофеїн може бути корисним для здоров'я - сенсаційне дослідження
Кава і кофеїн часто вважаються шкідливими для серця. Фото: pixabay.com

Лише одна чашка кави з кофеїном у день може знизити довгостроковий ризик серцевої недостатності на 12%.

Американські експерти вивчили інформацію про харчування, отриману в результаті трьох масштабних досліджень хвороб серця, проведених в США за участю більше 21 тис. дорослих людей.

Виявили, що збільшення споживання кави з кофеїном впливає на зниження ризику серцевої недостатності, пише видання Circulation: Heart Failure, передає Daily Mail.

Тобто кава насправді корисна для здоров'я - за умови, що її не вживають в надлишку або в поєднанні з великою кількістю цукру і вершків.

У 2019 дослідження Університету Південної Австралії показало, що вживання більше шести чашок кави в день збільшує ризик серцевих захворювань на 22%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винайшли мозковий імплант - він може вилікувати хворобу Паркінсона та депресію

"Кава і кофеїн часто вважаються шкідливими для серця, тому що люди пов'язують їх із серцебиттям, високим кров'яним тиском тощо. Постійний взаємозв'язок між збільшенням споживання кофеїну і зниженням ризику серцевої недостатності перевертає це припущення з ніг на голову", - розповідають дослідники.

Але доцент медичної школи Університету Колорадо і автор цього нового дослідження Девід Као вважає, що поки недостатньо переконливих доказів, щоб рекомендувати збільшення споживання кави для зниження ризику серцевих захворювань.

Однак кава може бути частиною здорового раціону харчування, якщо її вживати без додавання цукру і жирних молочних продуктів, таких як вершки.

Втрата нюху під час захворювання на коронавірус впливає на сексуальне бажання людини та задоволення під час процесу. Лікарі повинні усувати виліковні причини втрати чутливості.

Зараз ви читаєте новину «Кофеїн може бути корисним для здоров'я - сенсаційне дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути