середа, 05 грудня 2018 12:02

Кількість захворілих на смертельну інфекцію в Україні невпинно зростає

Кількість захворілих на смертельну інфекцію в Україні невпинно зростає
Щотижня кір вражає все більше українців. ФОТО: korrespondent.net

Останнього тижня в Україні на кір захворіло 2384 людини. Серед них 1603 дитини й 741 дорослий. Це майже на 11% більше, ніж попереднього тижня.

"Щеплення – єдиний надійний спосіб захисту від кору, навіть якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності. У кожній області України достатньо якісних та ефективних вакцин для планової та посиленої імунізації", — зазначено на офіційному сайті Центру громадського здоров'я МОЗ України.

Діти віком від 5 до 9 років, які вчасно не отримали другу дозу вакцини, є найбільш вразливими перед кором. Їхній імунітет до інфекції не сформувався. Таких дітей в Україні нині більше 60%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Польщі не впускатимуть без щеплень

"Міністерство охорони здоров'я закликає батьків обов'язково вакцинувати дітей, дотримуючись термінів Календаря щеплень, і якомога швидше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію. Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику — військові, учасники ООС, студенти, освітяни й медики", — наголошують у Центрі громадського здоров'я МОЗ України.

Вакцини до українських лікарень доставлені Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Вони якісні, безпечні та ефективні.

Від початку 2018-го на кір захворіло майже 45 тис. українців. Серед них 16 593 дорослих і 27 793 дитини. Від ускладнень кору померло 15 людей. Із них 4 дорослих і 11 дітей. Найвищі показники захворюваності на кір зафіксовані в областях, де рівень проведення планової вакцинації найнижчий. Це Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Одеська й Тернопільська області. Високий рівень захворюваності спостерігається також у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Кількість захворілих на смертельну інфекцію в Україні невпинно зростає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути