Горіхи і боби, шоколад, цитрусові та яйця найчастіше викликають алергію.
Алергія на бобові і горіхи може призвести до анафілактичного шоку. Людина може померти.
Шоколад викликає алергію через соєвий лецитин, горіхові наповнювачі або глютен, сухе молоко і пальмове масло, пише lady.tochka.net.
Молочні продукти можуть не засвоюватися організмом. Це часто називають непереносимістю лактози, від якої зараз страждає велика кількість людей. Алергія на молоко не одне й те ж, що і непереносимість. Але варто обов'язково здати аналізи на алергени.
Цитрусові - найвідоміший алерген. Зайві фрукти можуть дратувати шлунково-кишковий тракт, викликати набряки.
Мед може стати причиною набряку гортані і заблокувати дихальні шляхи у алергіків.
Риба найчастіше викликає алергію у дітей, однак буває і у дорослих.
На алергію на крупи і каші страждає один з 200 людей.
Серед частих алергенів є і яйця.
Алергія — це реакція організму на чужорідний білок. Може передаватися спадково чи виникати самостійно. Проявляється вона висипанням на шкірі чи закладеним носом. Часто на алерген реагує тільки слизова дихальних шляхів. Виникає задишка й кашель. Очі червоніють і сльозяться.
Коментарі