Понеділок, 09 грудня 2019 05:25

Які продукти найчастіше викликають алергію

Які продукти найчастіше викликають алергію
Алергія на шоколад - одна із найпоширеніших. Фото: candiland.ru

Горіхи і боби, шоколад, цитрусові та яйця найчастіше викликають алергію.

Алергія на бобові і горіхи може призвести до анафілактичного шоку. Людина може померти.

Шоколад викликає алергію через соєвий лецитин, горіхові наповнювачі або глютен, сухе молоко і пальмове масло, пише lady.tochka.net.

Молочні продукти можуть не засвоюватися організмом. Це часто називають непереносимістю лактози, від якої зараз страждає велика кількість людей. Алергія на молоко не одне й те ж, що і непереносимість. Але варто обов'язково здати аналізи на алергени.

Цитрусові - найвідоміший алерген. Зайві фрукти можуть дратувати шлунково-кишковий тракт, викликати набряки.

Мед може стати причиною набряку гортані і заблокувати дихальні шляхи у алергіків.

Риба найчастіше викликає алергію у дітей, однак буває і у дорослих.

На алергію на крупи і каші страждає один з 200 людей.

Серед частих алергенів є і яйця.

Алергія — це реакція організму на чужорідний білок. Може передаватися спадково чи виникати самостійно. Проявляється вона висипанням на шкірі чи закладеним носом. Часто на алерген реагує тільки слизова дихальних шляхів. Виникає задишка й кашель. Очі червоніють і сльозяться.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти найчастіше викликають алергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 673
Голосування Навіщо прослуховували прем'єра Гончарука?
  • Коломойський хоче змінити уряд
  • Це спроба відволікти від проблем у "Слузі народу"
  • Прем'єра залякують
  • Молодий кабмін зачепив схеми олігархів
  • Мені байдуже
Переглянути
Погода