Каву рекомендується пити заварену гарячою водою або зварену в турці. За таких умов у ній буде більший вміст антиоксидантів. Холодним кавовим напоям перевагу надавати не варто: за кількістю корисних речовин вони гарячим значно поступаються.
У процесі швидкого нагрівання в каві утворюється набагато більша концентрація важливих кислот. Вони допомагають організму протистояти агресивним формам кисню, здатним пошкодити клітини організму й тим самим призвести до розвитку раку чи інших патологій. Холодні кавові напої зазвичай готуються на воді кімнатної температури. Тому вміст антиоксидантів у них утворюється мінімальний. Пише відоме британське видання Dailymail.
Холодні кавові напої не мають жодних переваг над гарячими. Загальний рівень кислотності в обох практично однаковий. Коливається він у межах 4.85 й 5.13.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий дієтолог порадила продукти, які піднімають настрій
Обмежень щодо кількості випитої кави немає. Американська асоціація серця стверджує, що орієнтуватися в цьому питанні треба виключно на власні відчуття. Міру кожен повинен визначити сам для себе.
Раніше розповіли про нову властивість кави. Як виявилося, цей напій здатен знижувати ризик передчасної смерті. Такого висновку дійшли португальські вчені після аналізу результатів 12-річного дослідження. Провели його за участі майже 5 тисяч людей, які страждали на ниркову недостатність.
Коментарі