пʼятниця, 09 жовтня 2020 14:09

Кабмін визначить нову формулу для нарахування зарплат медикам, які борються з коронавірусом

Кабмін визначить нову формулу для нарахування зарплат медикам, які борються з коронавірусом
Для лікування коронавірусу потрібні особливі навички й окремі команди медиків. Саме тому з бюджету хочуть виділяти більше коштів на оплату їхньої роботи. Фото: Pixabay

Сьогодні Кабмін розгляне постанову "Про внесення змін до державних гарантій медичного обслуговування".

За новими правилами формуватимуть медичні команди й розраховуватимуть їхні заробітні плати: доплачуватимуть за інтенсивність і наявність лабораторії, пише "Обозреватель".

Згідно з постановою, команди медиків, які лікують хворих на коронавірус, можуть працювати без лікаря-анестезіолога. Місце анестезіолога зможе посісти інфекціоніст, терапевт або пульмонолог. Це за умови, що в медичному закладі вже створено щонайменше чотири команди з анестезіології, у кожної з яких є щонайменше 20 пацієнтів на місяць. Водночас співвідношення команд з анестезіологом і без нього повинні бути у співвідношенні 1:1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За гроші Covid-фонду не купили жодного апарата ШВЛ

Кожна медична послуга має свій тариф. Для лікування коронавірусу потрібні особливі навички й окремі команди медиків. Саме тому з бюджету хочуть виділяти більше коштів на оплату їхньої роботи.

У межах нових правил введуть коефіцієнт завантаженості команд:

0,78 – якщо до 20 пацієнтів на місяць;

1,26 – якщо від 20 до 40;

1,74 – від 40 до 60;

2,16 – від 60.

Це означає, що за високої завантаженості зарплата може вирости вдвічі. Крім того, доплата буде й за готовність проводити лабораторну діагностику для підтвердження коронавірусу (доплата становитиме 3,8%). Розмір такої доплати у всіх відрізнятиметься. До слова, нині залежно від лікарні й ситуації в лікарні лікар, який лікує хворого на коронавірус, може офіційно отримувати близько 30 тис. грн.

Кабмін затвердив механізм доплат медикам. Рішення ухвалено на позачерговому засіданні уряду. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. На підвищення заробітних плат виділили 5,995 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін визначить нову формулу для нарахування зарплат медикам, які борються з коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути