Ексклюзиви
середа, 26 лютого 2020 14:08

Кабмін поновив посаду головного санепідеміолога України

Кабмін поновив посаду головного санепідеміолога України
Ляшко пообіцяв щодня звітувати про ситуацію з коронавірусом. Фото: УНІАН

Кабінет міністрів поновив посаду державного санітарного лікаря країни для запобігання поширенню в Україні коронавірусу. Її обійняв заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук після засідання уряду.

"Призначили Віктора Ляшка головним санітарно-епідеміологічним лікарем країни. Відсьогодні ця людина буде комунікувати з вами і координувати дії органів державної влади та всіх служб, щоб якісно організувати роботу з запобігання потраплянню на територію України інфекції та протидії її поширенню, якщо її все-таки буде зафіксовано на нашій території", - сказав Гончарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: Супрун порадила, як готуватися Україні

"Навіщо ми поновлюємо посаду головного державного санітарно-епідеміологічного лікаря? Подання цієї особи даватиме змогу встановлювати карантин на території України в разі завезення особливо небезпечних інфекцій. Також запроваджувати обмежувальні протиепідеміологічні заходи, наприклад, заборону проведення масових заходів, закриття шкільних і громадських місць", - сказав Ляшко.

29 березня 2017 року уряд ліквідував Державну санітарно-епідеміологічну службу. Функції відомства почала виконувати Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Днями РНБО рекомендувала поновити санепідемслужбу у зв'язку із загрозою коронавірусу. Там запропонували покласти на СЕС питання боротьби з вірусами без перевірок підприємств.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін поновив посаду головного санепідеміолога України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути