Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2018 17:00

Інфекції почнуть лікувати вірусами

Інфекції почнуть лікувати вірусами
Вчені пустять у хід проти інфекційних захворювань нову зброю. ФОТО: https://www.videoblocks.com

Вчені знайшли альтернативу антибіотикам — препарати на основі вірусів. Такі ліки дозволять знищити інфекцію, зберігши мікрофлору кишечника. Пише Hindustantimes.

"Використовуючи особливі віруси, які здатні вибірково уражати окремі бактерії, можна знищувати хвороботворні мікроорганізми й разом з тим не завдавати шкоди корисним", — розповідає Тейлор Волес, вчений з Університету Джорджа Мейсона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли спосіб побороти рак молочної залози без хіміотерапії

Як зазначають науковці, такі віруси стануть ідеальною заміною традиційним антимікробним препаратам. Більше того, лікування ними буде більш ефективним, адже антибіотики безрозбірно вбивають як хвороботворну, так і корисну мікрофлору, що, зазвичай, обертається виникненням шлунково-кишкових розладів. Віруси ж діють цілеспрямовано, тому таких побічних дій не дають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умілі ручки: вчені винайшли речовину, яка дозволить склеювати переломи

Дослідження підтвердили, що застосування цих мікроорганізмів для здоров'я є цілком безпечним. За словами вчених, з їх допомогою невдовзі можна буде успішно лікувати хронічну діарею — розлад травлення, спричинений нестачею в організмі важливих мікроелементів.

Раніше повідомили, що лікарі пересадили зуб в око сліпої пацієнтки. У такий незвичайний спосіб ізраїльським медикам вдалося повернути жінці зір. Ризику відторгнення імплантату немає.

Зараз ви читаєте новину «Інфекції почнуть лікувати вірусами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути