Ексклюзиви
вівторок, 21 березня 2017 12:54

Хлопчику з аутизмом пророкували, що буде німим до кінця життя, а він заспівав
8

Музика повернула дар мови
Фото: dailymail
Музика повернула дар мови
Музика повернула дар мови
Музика повернула дар мови
Музика повернула дар мови

Музика зцілила хвору на аутизм дитину від німоти. Одинадцятирічний Вільям Смедлі має одночасно три діагнози - аутизм, епілепсію та проблеми з навчанням. Його батьки Джемма та Річард розповідають, що за прогнозами медиків він мав на все життя залишитися німим. Казали також, що він навряд чи буде ходити. Однак сталося чудо - завдяки знайомству з творчістю учасника британської версії шоу Х-Фактор Оллі Мурса, Вільям отримав дар мови. Історію розповідає dailymail.

"Ми випробували різні способи терапії, але трудність полягала у тому, що Вільяма важко було будь-чим зацікавити. Йому не було про що поговорити", - розповідає мама дитини.

Хлопчик слухав альбом улюбленого виконавця і так захопився, що почав також вимовляти звуки. Це відбулося три роки тому. Згодом Вільям особисто зустрівся з музикантом.

"Одного дня усе змінилося. Ми їхали до моїх батьків і він заспівав 'bacon and eggs' з пісні Оллі Мурса "song Busy. Ми з Річардом переглянулися. Коротка пам'ять Вільямса завжди була слабкою, тому той факт, що він запам'ятав слова був неймовірним. В одній з пісень Оллі співається, "я втратив ключ від засуву, який у тебе". Те, що сталося, так, ніби ми знайшли ключ, щоб розкрити Вільяма", - згадує Джемма Смедлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 порад, як побороти страх спілкування

Музика допомогла Вільяму подолати інші життєві труднощі - тепер від може ходити і навіть танцювати. Це сталося після того, як дивився відеозаписи з кліпами.

Як свідчать дані Британської асоціації музичної терапії, музичні вправи можуть як стимулювати, так і розслабляти людину. Це призводить до дуже позитивних змін.

Зараз ви читаєте новину «Хлопчику з аутизмом пророкували, що буде німим до кінця життя, а він заспівав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути