пʼятниця, 17 березня 2023 03:25

Google працює над штучним інтелектом, який зможе діагностувати небезпечні хвороби

Google працює над штучним інтелектом, який зможе діагностувати небезпечні хвороби
Корпорація Google оголосила про роботу над штучним інтелектом, який допоміг би діагностувати рак та аналізувати результати ультразвукових досліджень. Фото: Getty Images

Корпорація Google оголосила про роботу над штучним інтелектом, який допоміг би діагностувати рак та аналізувати результати ультразвукових досліджень.

Моделі штучного інтелекту компанії можуть допомогти спростити процес раннього виявлення раку молочної залози та визначення терміну вагітності у майбутніх матерів. Як пише Engadget, про це заявили під час щорічного медичного заходу The Check Up.

Для реалізації проєкту, Google співпрацює з кенійською некомерційною організацією Jacaranda Health для дослідження ультразвукового лікування матерів та немовлят на основі штучного інтелекту у державних лікарнях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як за місяць змінилися ціни на ліки та послуги

Компанія також співпрацює з лікарнею Chang Gung на Тайвані, щоб дослідити, як штучний інтелект може виявляти рак молочної залози за допомогою ультразвуку як альтернативу мамографії.

Також ШІ розглядається як допомога у скринінгу грудної клітки на туберкульоз. У Google разом із партнерами зобов'язалися організувати 100 000 безкоштовних перевірок для виявлення недуги на ранній стадії.

Це допоможе забезпечити своєчасне лікування та зменшити поширення хвороби.

Понад рік українці живуть в умовах повномасштабної війни.

Російське вторгнення спричинило низку надзвичайних ситуацій. Змусило бути обачнішими та ще більше приділяти увагу власній безпеці та безпеці близьких, йдеться у Практичному посібнику з цивільної безпеки.

Щоб зберегти власні життя та добробут, до небезпек та надзвичайних ситуацій фахівці рядять готуватися завчасно. Зокрема, укомплектувати домашню аптечку.

Зараз ви читаєте новину «Google працює над штучним інтелектом, який зможе діагностувати небезпечні хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути