Головний біль, набряки, висип або навіть чхання може з'явитися після випитого келиха червоного вина.
Наприклад, головний біль може з'явитися через 30 хвилин після вживання цього алкогольного напою, пише express.
Насичене червоне вино — популярний напій різдвяної вечері. Дієтолог розкрив причину, чому у багатьох може залишитися головний біль після однієї склянки червоного.
Нове дослідження окреслило проблему зі здоров'ям, яка може бути причиною цього. Доктор Еллі Пірсон, науковий керівник тестування на харчову непереносимість, YorkTest, пояснила, що в кожній пляшці прихований хитрий інгредієнт – гістамін.
"Гістамін — це хімічна речовина, яка природним чином міститься в деяких продуктах харчування. Якщо після їжі або пиття ви, як правило, помічаєте набряки, висипання, чхання або нудоту протягом 30 хвилин, майте на увазі, що це може бути непереносимість гістаміну", - каже доктор Пірсон.
У той час як весь алкоголь містить гістамін і сульфіти, червоні вина і пиво можуть бути особливо багатими на хімічні речовини. Хороша новина полягає в тому, що є кілька варіантів для тих, у кого непереносимість гістаміну, але вони все ще хочуть насолоджуватися випивкою.
Доктор Пірсон рекомендувала розглянути текілу, ром, горілку чи джин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не "посадити" шлунок під час щедрого застілля: дієтолог розкрила золоте правило здорової тарілки
"У прозорих спиртних напоях зазвичай менше гістаміну, а при змішуванні з безалкогольними напоями вміст гістаміну розбавляється", - пояснює Пірсон.
Однак погана новина полягає в тому, що алкоголь може бути не єдиним винуватцем симптомів непереносимості гістаміну під час різдвяної вечері.
За словами лікаря, такі продукти, як шоколад, майонез і зрілі сири, також насичені хімікатами.
"Щоб знизити ризик виникнення цієї непереносимості, вкрай важливо контролювати свій раціон", - підсумувала лікарка.
Всі знають, що головним напоєм новорічного столу є шампанське. Але українці не гребують і іншими алкогольними напоями.
Є таке спиртне, яке вживати буде досить шкідливо. На організм воно вплине досить погано. Якщо ви не хочете, щоб на ранок після застілля у вас боліла голова – не варто вживати алкогольні коктейлі. В таких напоях, як правило, поєднаний різний алкоголь, тому й ефект непередбачуваний.
Коментарі