Ексклюзиви
пʼятниця, 12 липня 2024 12:15

Дозволили продаж найскандальнішого наркотику

Дозволили продаж найскандальнішого наркотику
Марихуануа з легенів проникає в мозок і погіршує пам'ять. Фото: aussiedlerbote.de

12 липня 2003 року Канада легалізувала марихуану. Вона стала другою країною світу після Уругваю і першою країною, що входить до "великої сімки", де можна вільно продавати та купувати марихуану. Та стала найскандальнішим наркотиком.

Не можна мати при собі більш як 30 г канабісу, вирощувати в себе вдома понад чотири кущі марихуани без ліцензії чи купувати продукт у неліцензованого дилера. Продаж марихуани неповнолітнім карається ув'язненням на термін до 14 років.

Вживання марихуани в медичних цілях дозволене в Канаді вже багато років, але тепер для придбання цього наркотику направлення від лікаря не потрібне.

Хоча куріння марихуани відтепер абсолютно законне, їстівні товари з рослини поки що під забороною, як і ряд інших марихуановмісних продуктів.

Доходи бюджетів різних рівнів від легалізації марихуани становили $8 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У країні хочуть легалізувати марихуану

Кількість країн світу, які дозволяють вживати марихуану в медичних та оздоровчих цілях, постійно зростає. Цей наркотик є легальним у 21 країні світу. України в згаданому переліку немає.

Кабінет міністрів дозволив використання двох нових лікарських препаратів на основі канабіноїдів в Україні. Вони допомагають при епілепсії, хворобі Альцгеймера, Паркінсона, псоріазі, депресії та посттравматичному синдромі у військових. Але до справжньої легалізації медичної марихуани ще далеко.

Психоактивні діючі речовини марихуани з димом потрапляють у легені, а далі кровотоком у мозок. Курці канабісу мають нижчі бали за результатами тестів на пам'ять, меншу здатність до запам'ятовування інформації та проблеми з її обробкою.

Ця ситуація змушує компанії мізкувати, як бути з працівниками, які цілком легально вживають марихуану, але можуть прийти на роботу все ще під її дією. На відміну від алкоголю чи багатьох інших препаратів, марихуана залишається в організмі людини тижні чи місяці після вживання.

У Кривому Розі на Дніпропетровщині в 50-річного чоловіка вилучили наркотиків на 3 млн грн.

Їх виготовляв для подальшого збуту у власній квартирі, де обладнав нарколабораторію, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

Зараз ви читаєте новину «Дозволили продаж найскандальнішого наркотику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути