Ексклюзиви
понеділок, 26 жовтня 2020 16:02

Дослідження виявило нові факти про коронавірус у дітей

Дослідження виявило нові факти про коронавірус у дітей
Науковці мали на меті прослідкувати ризик поширення коронавірусу серед дітей. Фото: pixabay

Діти з коронавірусом, які не мають симптомів захворювання, насправді переносять менше вірусу, аніж ті, у котрих хвороба проявляється.

Таке дослідження провели серед 817 дітей в 9 американських та канадських лікарнях, повідомляє Journal Clinical Microbiology.

Науковці мали на меті прослідкувати ризик поширення коронавірусу серед дітей. Результати довели, що в дітей без ознак хвороби, але з позитивним результатом тесту на Covid-19, може бути нижчий рівень вірусу, аніж в інфікованих дітей з симптомами. Такі результати можуть бути наслідком того, що тестування дітей проводилося на пізніх стадіях хвороби, коли вірусна нагрузка впала. У тих дітей, хто був безсимптомним, але тільки недавно потрапив у лікарню з коронавірусом, рівень вірусу в організмі був вищим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вік впливає на шанси захворіти на коронавірус: відповідь учених

Висновки дослідження також свідчать про те, що у дітей, які часто проходили тестування, середнє вірусне навантаження все одно було нижче в безсимптомних випадках. Команда дослідників підкреслює, що висновки не остаточні, щоби точно сказати, чи безсимтомні діти мають нижчий рівень вірусу в цілому, чи таке падіння пов'язане з тим, як довго триває хвороба в дитини взагалі. Висновки цього дослідження можуть вплинути на наше розуміння ризиків передачі вірусу серед молодшого покоління, особливо тоді, коли йдеться про навчальні заклади.

"Ці результати дають хоч якусь впевненість у безпечності безсимптомних інфікованих дітей, які відвідують школу, – зауважує автор дослідження, епідеміолог Ларрі Коциолек із Північно-Західного університету в Іллінойсі.

Питання, які залишились без відповіді, це те, як заходи зі зниження ризиків в дитячих садках, школах і в суспільстві мають вирішальне значення для зниження поширення Covid-19. Діти мусять продовжувати носити маски, підтримувати соціальну дистанцію і часто мити руки. На даному етапі ми не можемо передбачити, які діти можуть бути носіями вірусу в більшій чи меншій мірі, тому що в кожній віковій групі, яку ми тестували, були деякі безсимптомні діти з дуже високою вірусною нагрузкою". Вибірка дослідження – 478 дітей із симптомами хвороби і 339 дітей без симптомів у віці від 0 до 17 років, у яких був позитивний результат на Covid-19. Дослідження актуальне для прийняття рішень про перехід на дистанційну форму навчання.

Правила для стримування коронавірусу, які діють в українських школах, є нелогічними і без здорового глузду. Вони засновані на поширених упередженнях, розповів у Telegram-каналі лікар і блогер Євген Комаровський. За його словами, різке зростання захворюваності коронавірусом відбудеться, ймовірно, з початком опалювального сезону, адже "ми традиційно протягів боїмося більше за коронавірус".

Зараз ви читаєте новину «Дослідження виявило нові факти про коронавірус у дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути