понеділок, 26 жовтня 2020 15:21

Комаровський розкритикував карантинні обмеження в українських школах

Комаровський розкритикував карантинні обмеження в українських школах
Лікар запевняє, що організувати звичайне провітрювання приміщення дуже просто. Фото: pixabay

Правила для стримування коронавірусу, яких дотримуються в українських школах, є нелогічними і без здорового глузду.

Вони засновані на поширених упередженнях, розповів у Telegram-каналі лікар і блогер Євген Комаровський.

За його словами, різке зростання захворюваності коронавірусом відбудеться, ймовірно, з початком опалювального сезону, адже "ми традиційно протягів боїмося більше, ніж коронавірусу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комаровський порадив, як самостійно виявити хворого на Covid-19

"Те, що в наших школах називається "заходами безпеки", це, в більшості випадків, з епідеміологічної точки зору, - абсолютна маячня. Діти в масках на прогулянках, закриті класи, які опромінюють ультрафіолетом, малюки, які миють руки з ранку до ночі. Я жодного разу не бачив, щоб мені (як глядачеві) показали клас по телевізору і сказали: "Ось у нас відкрите вікно, провітрювання. Ось у нас термометр, ось - гігрометр". Люди не можуть додуматися, що в класі передусім потрібно організувати протяг, контролювати температуру та вологість повітря. Легше ж відмити гроші на масках, санітайзерах, на митті підлог хлоркою, на нещасних дітях у масках. Вони в масках, доки на них камера дивиться, а потім знімають, щоб хоч трохи подихати", - зазначив Комаровський.

Лікар запевняє, що організувати звичайне провітрювання приміщення просто. Комаровський робить висновок, що політика щодо стримування епідемії в школах в кінцевому підсумку визначаться страхами і упередженнями.

"Коли страхи батьків або переконаність батьків у тому, як треба піклуватися про здоров'я дітей, визначають політику держави і конкретної школи: у класі, вони вважають, потрібно поставити кварцову лампу і натопити гарненько", - підсумовує він.

Лікар Євген Комаровський вважає, що часті вірусні інфекції тренують імунітет дітей. І хворіти на них - абсолютно нормально. Значно гіршим є вживання антибіотиків.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський розкритикував карантинні обмеження в українських школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути