пʼятниця, 23 жовтня 2020 13:13

Комаровський порадив, як самостійно виявити хворого на Covid-19

Комаровський порадив, як самостійно виявити хворого на Covid-19
Медик також зазначив, що при коронавірусі немає незворотного ураження нейронів, тому нюх в будь-якому випадку повернеться до людини. Фото: pixabay

Лікар Євген Комаровський назвав простий спосіб, як можна попередньо визначити зараженого коронавірусом.

Фахівці зробили висновок, що втрата смаку та нюху - один із найхарактерніших симптомів Covid-19, пише "Новое время".

Євген Комаровський підтвердив це на своєму сайті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська вакцина від коронавірусу вже готова - Трамп

За його словами, зникнення смаку і запаху може свідчити й про інші хвороби. При застуді або грипі пропадають аромати через набряк слизової і клітин, чутливих до запахів, а також через закладеність носа. Але характерна риса втрати нюху при коронавірусі - відсутність нежитю.

"Саме цей симптом може вважатися діагностичним, тобто тест "чим це пахне?" набагато точніший, ніж будь-яка термометрія. Наприклад, якщо ви вчитель у школі або відповідаєте за проведення термометрії і допуск до роботи на своєму підприємстві, то потріть ганчірочку часником і питайте щоранку всіх, у кого підвищена температура, чим вона пахне. Якщо розрізняє запах, то банальне ГРВІ, пішли вчитися або працювати, якщо немає - відправляємо додому", - каже Євген Комаровський.

Медик також зазначив, що при коронавірусі немає незворотного ураження нейронів, тому нюх у будь-якому випадку повернеться до людини. Найчастіше він відновлюється протягом трьох тижнів, хоча іноді цей період розтягується до трьох місяців. За словами Комаровського, ніякі примочки, таблетки й інші способи не допоможуть прискорити цей процес.

Трапляються випадки, коли у хворої людини з усіма симптомами коронавірусу тест на Covid-19 дає негативний результат. У цього є 3 причини, розповіла інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні Ольга Ковебко.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський порадив, як самостійно виявити хворого на Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути