Ексклюзиви
понеділок, 26 жовтня 2020 01:23

Як вік впливає на шанси захворіти на коронавірус: відповідь учених

Як вік впливає на шанси захворіти на коронавірус: відповідь учених
Фахівці створили моделі сприйнятливості до інфекції в залежності від віку, в рамках яких перевіряли можливі сценарії захворювань. Фото: Pixabay

Учені з Університету Хоккайдо з'ясували, що вік людини не впливає на її схильність до зараження коронавірусом 2020. Однак саме від віку залежить тяжкість перебігу хвороби.

У процесі дослідження були проаналізовані дані з Японії, Іспанії та Італії. Фахівці створили моделі сприйнятливості до інфекції в залежності від віку, в рамках яких перевіряли можливі сценарії захворювань, пише Sci Tech Daily.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемія коронавірусу: названі нові симптоми захворювання

В результаті дослідники дійшли до висновку, що діти, підлітки, дорослі та літні люди при подібних умовах мають ідентичні шанси заразитися коронавірусом.

При цьому у літніх людей непропорційно частіше розвиваються важкі симптоми хвороби та спостерігається висока смертність.

Найближчі кілька місяців будуть надзвичайно важкими в тому, що стосується поширення коронавірусної інфекції. Про це заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебрейесус на брифінгу в Женеві.

Зараз ви читаєте новину «Як вік впливає на шанси захворіти на коронавірус: відповідь учених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути