вівторок, 19 червня 2018 19:30

Денний сон: чому варто дозволяти собі таку розкіш

Денний сон: чому варто дозволяти собі таку розкіш
Організм потребує часу на перезавантаження. ФОТО: https://www.euroscientist.com

Подрімати вдень хоча б півгодини — ось, що потрібно людині для того, щоб зарядитися енергією й значно підвищити продуктивність своєї роботи. Ефект буде той самий, що й від чашечки кави, тільки без негативних наслідків для організму. Пише Ukr.Media.

Завдяки короткому денному перепочинку покращується здатність мозку запам'ятовувати інформацію й продукувати нові ідеї, пробуджується натхнення й активізується робота органів почуттів. Ступінь концентрації уваги після невеличкої сієсти теж підвищується. Так, наразі підтверджено, що 1 година денного сну рівноцінно замінює 200 мг кофеїну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відігнати сон на роботі

Мотивувати перерватися на відпочинок мусить і наявність можливості врятувати себе від згубної дії стресу. Відомо, що саме під час сну активність гормону, викид якого спричинюється перебуванням організму в стресовому стані, знижується. Окрім того, паралельно зростає концентрація гормону щастя.

Раніше розповіли, чому не радять спати більше 10 годин. Вчені оприлюднили результати 10-річного дослідження, яке показало, чим загрожує надлишок сну і як звести до мінімуму шкоду від пересипання.

Зараз ви читаєте новину «Денний сон: чому варто дозволяти собі таку розкіш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути