середа, 14 жовтня 2020 13:38

Для пацієнтів з підозрою на Covid-19 зробили безкоштовними дві процедури

Для пацієнтів з підозрою на Covid-19 зробили безкоштовними дві процедури
Щоб безкоштовно зробити комп'ютерну томографію чи рентген, при собі потрібно мати направлення від сімейного лікаря. Фото: pixabay

До так званого "ковідного пакету" додали комп'ютерну томографію і рентген.

Це означає, що пацієнти з підозрою на коронавірус можуть робити ці процедури безкоштовно, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, щоб безкоштовно зробити комп'ютерну томографію чи рентген, при собі потрібно мати направлення від сімейного лікаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні встановлять базову ставку на лікування онкохворих

Якщо за надання таких послуг від пацієнта вимагають гроші, то потрібно звернутися до контакт-центру Нацслужби здоров'я за номером 1677 та залишити скаргу або зробити це на сайті МОЗ у розділі "Громадянам".

"Ковідний пакет" - це медичні послуги, які безкоштовно надаються пацієнтам із підозрою на коронавірус. Це, наприклад, тестування на Covid-19.

У "пакеті" передбачили кошти на лікування хворих, діагностику та виплату зарплати лікарям. Також за ці кошти лікарні можуть придбати ліки та матеріали для лікування хворих.

5 590 випадків Covid-19 зафіксували в Україні за минулу добу. Померли 107 хворих і 2 137 осіб одужали, свідчать дані РНБО. Найбільше хворих (637) виявили у Харківській області. Тут від Covid-19 померло 8 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Для пацієнтів з підозрою на Covid-19 зробили безкоштовними дві процедури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути