
Полуниці приписують багато корисних властивостей.
Вона сприяє виробленню колагену, може полегшити акне, захистити серце, регулювати рівень цукру в крові та підтримувати функцію мозку, пише Vogue.
Користь полуниці
Полуниця багата на вітамін С та природні антиоксиданти. Зокрема, елагову кислоту, що підтримує вироблення колагену, зберігають шкіру здоровою та сяючою протягом тривалого часу.
Полуниця має протизапальні властивості.
Полуниця допомагає регулювати рівень цукру в крові. Вона має низький глікемічний індекс і не викликає різкого підвищення рівня цукру в крові. Її можуть вживати діабетики.
Полуниця містять фолієву кислоту (або вітамін B9), яка важлива під час вагітності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 фруктів, які мають низький вміст цукру
Полуниця містить калій, який допомагає регулювати кров'яний тиск.
Ця ягода багата на воду (91%). А ще низькокалорійна - лише 32 калорії на 100 грамів.
Полуниця містить розчинну та нерозчинну клітковину, яка корисна для корисних бактерій та сприяє здоровому травленню. Допомагає регулювати рівень "поганого" холестерину.
Кому слід уникати вживання полуниці
Алергія на полуницю є досить поширеним явищем, особливо у дітей. Тому тут треба бути дуже обережними.
Ягода містить антинутрієнти, що пригнічують функцію щитовидної залози. Тому її слід уникати людям із проблемами щитовидної залози.
Полуниця - це надзвичайно корисна ягода, яку варто їсти у той час, коли вона дозріває у свій природній час.
Ароматна полуниця багата на вітаміни та поживні речовини, які здатні покращити пам'ять, зір та зміцнити імунітет.
Коментарі