Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2020 11:32

Де найбільший ризик інфікуватися під час новорічних свят

Де найбільший ризик інфікуватися під час новорічних свят
Ходіння один до одного в гості викликає найбільший ризик інфікування. Фото: mpmo.ru

Новорічні свята і відкриття ялинок у містах можуть призвести до різкого збільшення кількості хворих на коронавірус.

У такому разі необхідно вжити спеціальних заходів, аби люди не створювали натовпи та менше перебували в закритих приміщеннях, говорить епідеміологиня Національної експертної групи з інфекційного контролю Катерина Сояк у коментарі ТСН.

"Як ми пам'ятаємо, вірус передається в основному крапельним шляхом, тому спілкування на вулиці, на свіжому повітрі не несе таких великих ризиків для зараження, як спілкування в закритих приміщеннях, зокрема в магазинах, де, найімовірніше, буде багато людей. Тому чудовою ініціативою є скасування фудкортів. Це скоротить контакти, час перебування на одному місці великої кількості людей в тих же наметах або під навісами", - пояснила Сояк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов зробив важливу заяву про вакцинування від Covid-19

Звичайні прогулянки на вулиці й походи на каток не несуть великих ризиків, тому що люди на досить великій відстані один від одного. Водночас лікарка стурбована майбутніми походами в гості під час свят.

"Але, на жаль, це країна контролювати ніяк не може, тому залишається сподіватися на відповідальність кожної людини за свою сім'ю, тому що якраз таке перебування один в одного в гостях - більш ризиковане, ніж просто похід на ялинку. Ходіння один до одного в гості викликає найбільший ризик інфікування", - сказала експертка.

За останню добу в Україні виявили рекордну кількість нових хворих на коронавірус - 15 331. Із них дітей – 659, медпрацівників – 606. Загалом, станом на ранок 26 листопада, маємо 677 189 лабораторно підтверджених випадків Covid-19

Зараз ви читаєте новину «Де найбільший ризик інфікуватися під час новорічних свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути