Ексклюзиви
понеділок, 03 червня 2024 11:52

Що їсти в період менопаузи і не мати зайвої ваги

Що їсти в період  менопаузи і не мати зайвої ваги
Назвали три групи продуктів, які варто їсти під час менопаузи Фото: pinterest

Жінки віком 40-45 років можуть худнути у період менопаузи. Для цього не треба багато зусиль.

Один з ключових факторів полягає саме у правильному харчуванні, пише gbnews.

"Поширеним симптомом менопаузи у жінок є збільшення ваги. Тому часто у віці 40-55 років дами вважають, що вже не такі стрункі, як їм би того хотілося. Проте, за допомогою правильної дієти, помірної фізичної активності та здорових звичок скинути зайву вагу все ж можливо", - каже фармацевт Аббас Канані з компанії Chemist Click.

Потрібно вживати три основні групи продуктів, кажуть науковці.

овочі;

фрукти;

цільнозернові продукти.

Вони допомагають зменшити симптоми менопаузи, зокрема і збільшення ваги, впевнений фармацевт.

У благодійній організації по боротьбі з холестерином Heart UK пояснюють, що цільнозернові продукти містять три основні частини: висівки, ендосперму та зародок. В них є клітковина, вітаміни та фітонутрієнти. Під час очищення зерен з них видаляють зародки та висівки, тому вони стають менш корисними для нашого організму.

На які продукти звернути увагу в період менопаузи

Як варіанти цільнозернових продуктів слід звернути увагу на хліб з борошна грубого помелу, пітти, цільнозернові пластівці, цільнозернові макарони, кус-кус, дикий та коричневий рис. В них більше поживних речовин, які допомагають схуднути, ніж в рафінованих аналогах (білий хліб, звичайні макарони, білий рис, печиво тощо.

Овочі за менопаузи можна обирати будь-які, від авокадо до помідорів чи солодкої картоплі.

Окрім змін у харчуванні, варто також звернути увагу на фізичну активність. Слід збільшити кількість вправ, які допомагають пропрацювати область живота. Завдяки регулярним вправам та фітнесу можна більш ефективно боротися з зайвою вагою, коли рівень естрогену починає знижуватися, а жир перерозподілятися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві найкращі звички, які допоможуть схуднути під час менопаузи

Експерт додав, що необхідно збільшити й м'язову масу, оскільки м'язи спалюють більше калорій у стані спокою, ніж жирова тканина. А це означає, що метаболізм пришвидшується. Хоча кількість жиру в одній конкретній зоні зменшити неможливо, проте за даними Британського кардіологічного фонду, аеробні вправи найкраще допомагають позбутися зайвих кілограм в животі та в усьому тілі. Це можуть бути танці, швидка ходьба, плавання, біг і навіть хатня робота.

Люди у 30 років перебувають на піку фізичної форми. Але саме в цей час пора починати піклуватися про майбутнє. Лікарі іноді жартують, що після 30 років закінчується гарантійний термін на організм і далі його здоров'я залежить виключно від "користувача".

Щоб якомога довше залишатися активною, енергійною і здоровою, варто вже в 30 років виробити кілька простих, але дуже корисних звичок.

Зараз ви читаєте новину «Що їсти в період менопаузи і не мати зайвої ваги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути