Ексклюзиви
понеділок, 19 серпня 2024 00:30

Який фрукт з'їсти на ніч, якщо мучить безсоння

Який фрукт з'їсти на ніч, якщо мучить безсоння
Фото: pinterest

Безсоння можна позбутись за допомогою легких перекусів на ніч.

Але важливо знати, що саме можна їсти.

Банани є відмінним перекусом перед сном для людей, які відчувають проблеми із засипанням і безсоння, стверджують медики з британськоїорганізації Sleep Charity.

"Правильне харчування ввечері безумовно є ключем до хорошого нічного відпочинку. Деякі продукти заспокоюють мозок і сприяють швидкому засипанню", - йдеться у дописі.

Експерти порадили людям з безсонням перекушувати бананом. За їх словами, банан, з'їдений незадовго до укладання в ліжко, стимулює вироблення ключових гормонів, заспокійливих мозок, і створюють необхідне в цей момент для тіла заспокоєння. Зокрема, за "включення" заспокійливих мозок гормонів відповідальний трипфтофан, що міститься в складі плодів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як позбутись безсоння після 50-ти: п'ять ключових звичок

"Банани багаті магнієм і калієм, які можуть допомогти розслабитися як м'язам, так і розуму. З'їжте банан цілком або зробіть смузі", - додають медики.

Також людям з безсонням вони рекомендують контролювати споживання кофеїну і алкоголю. Експерти відзначили, що багато людей не віддають собі звіту в тому, як багато вживають кофеїну за день, і нагадали, що цей стимулятор містять в собі чай, деякі газовані напої, шоколад, енергетичні напої і деякі знеболюючі ліки.

Влітку важко підтримувати вдома прохолоду і не кожному під силу впоратися із задухою. А багатьом і взагалі важко заснути. Але є деякі техніки засинання у спекотні дні. Ці методики буквально змушують мозок перезавантажитися і відключитися.

Стародавні єгиптяни були змушені спати у спекотному та вологому кліматі. Їхні способи дійшли до наших днів і працюють досі.

Зараз ви читаєте новину «Який фрукт з'їсти на ніч, якщо мучить безсоння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути