Взимку наш організм потребує додаткового захисту та підтримки під час сезонних захворювань. Саме чорний перець може підтримати наше здоров'я.
Його пряний смак не лише додає стравам аромату, а й допомагає зігрівати тіло, покращує травлення та зміцнює імунітет.
Розповімо, чому саме чорний перець варто додавати до страв у зимовий час.
Зменшує запалення. Чорний перець має протизапальні властивості завдяки наявності піперину, і він може допомогти в боротьбі з хронічним запаленням, яке може бути основним фактором при хворобах серця, інсульті, діабеті, раку.
Бореться з кашлем і застудою. Чорний перець має антибактеріальні властивості, які допомагають вилікувати кашель і застуду. Додавання щіпки меленого чорного перцю в чашку чаю плюс ложка меду – це один з кращих домашніх рецептів при кашлі.
Допомагає втратити вагу. Піперин, що міститься в чорному перці, сприяє спалюванню жиру і запобігає ріст жирових клітин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цибуля та часник: кому варто виключити з раціону популярні овочі
Покращує контроль цукру в крові. Вживання чорного перцю може допомогти поліпшити метаболізм цукру в крові. В експерименті щури, які отримували екстракт чорного перцю, відчували менший сплеск рівня цукру в крові після прийому глюкози, ніж щури в контрольній групі.
Захищає від запорів. Піперин має властивість запобігати утворенню кишкових газів і допомагає уникнути запорів.
Коли болить горло, правильне харчування може відігравати важливу роль у процесі одужання. Деякі продукти здатні подразнювати слизову оболонку, посилювати біль та уповільнювати одужання.
Біль у горлі - це першіння, подразнення або дискомфорт, який може посилюватися під час ковтання. Дієтологи назвали продукти, які заважають відновленню під час хвороби.
Коментарі