вівторок, 10 березня 2020 17:39

Чому не можна лікувати зуби під час ГРВІ

Автор: Stomaline.com.ua
  Медики рекомендують спершу лікувати ГРВІ, а тоді зуби.
Медики рекомендують спершу лікувати ГРВІ, а тоді зуби.

Лікування зубів під час ГРВІ може спричинити довший і тяжчий період відновлення організму. Часто після стоматологічного втручання призначають антибіотики, що може вплинути на загальний стан пацієнта. Окрім цього, хворий наражає на небезпеку лікарів та інший медперсонал.

"Набряк, запалення, пульпіт, абсцес - це неповний список тих проблем, які можуть спровокувати ГРВІ, якщо в людини нездорові зуби. Коли ж людина хворіє на грип або застуду, то більша частина захисних механізмів організму витрачається на боротьбу з вірусом. Через це запалення у хворих зубах може збільшуватися і врешті-решт призвести до виникнення пульпіту або навіть набряку на верхівці кореня", - розповів Gazeta.ua стоматолог Ярослав Заблоцький.

Пломбування звичайної дірки може перетворитися на лікування кореневих каналів. Відповідно, такі маніпуляції можуть призвести до того, що запалення чи набряк потім триматиметься довше, ніж зазвичай. Організму важко боротися одночасно і з вірусом грипу, і з запаленням. Інколи після лікування потрібно приймати антибіотики, це ще більше знесилює організм.

Лікар радить спершу лікувати грип, а потім - зуби. При виникненні сильного болю варто зателефонувати стоматологу. Той після низки запитань і рентген-знімка визначить, наскільки випадок критичний і потребує негайного лікування, незважаючи на грип або застуду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна вагітним жінкам лікувати зуби

"Однозначно, треба лікувати, коли є набряк такий, що розмір обличчя в людини змінюється, температура, коли пульсуючий біль. Це все складні випадки, які потребують негайного втручання", - додав Заблоцький.

На термінове лікування інфікована грипом людина має приходити у масці і постійно дезінфікувати руки, щоб не наражати на небезпеку оточення і лікаря.

Поганий догляд за зубами часто є причиною неприємного запаху з рота. Однак така проблема може виникати при стійкому підвищенні кислотності шлунка. Крім неприємного запаху з рота, також виникають печія, нудота, блювота, утруднення або біль при ковтанні. Якщо цього не лікувати, то зруйнується емаль зубів.

Зараз ви читаєте новину «Чому не можна лікувати зуби під час ГРВІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути