пʼятниця, 01 вересня 2017 15:12

Ціна за хірургічні операції різко зросла - медична реформа

Ціна за хірургічні операції різко зросла - медична реформа
За операції у столичних інститутах хірургії та кардіології пацієнти мусять платити зі своєї кишені Фото: alcoholicsoccermom.com

З 1 вересня у 4-х столичних інститутах хірургії та кардіології стартує проект із впровадження платних послуг. Це стосується інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова, нейрохірургії ім. Ромоданова, хірургії та трансплантології ім. Шалімова та кардіології ім. Стражеска.

Про це повідомила прес-секретар академії Людмила Гордон.

Собівартість операцій в інститутах Національної академії медичних наук становить від 80 тис. грн до 230 тис. грн. Раніше велику частину цих витрат покривали з держбюджету. Тепер пацієнтам доведеться платити за операції зі своєї кишені або через страхові компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплата лікарів збільшиться до 18 тис. грн

Пілотний проект із переходу на самоокупність повинен був початися з 1 липня. Але офіційно запустити не вдалося, тому що методичка для розрахунку собівартості послуг операцій з МОЗ дійшла тільки 30 червня. Постраждали і пацієнти - через нестачу фінансування їх відправляли додому чекати операцій.

"Інститути, які беруть участь у пілотному проекті, повинні зберегти базове фінансування - на комуналку і зарплату. Ніякі платні послуги не потягнуть таку махину, як наш інститут", - зазначав на початку серпня Олександр Усенко, директор інституту хірургії ім. Шалімова.

Зараз ви читаєте новину «Ціна за хірургічні операції різко зросла - медична реформа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути