понеділок, 04 грудня 2023 02:20

Чи можна щодня їсти апельсини взимку: дієтологи розповіли про користь та шкоду

Чи можна щодня їсти апельсини взимку: дієтологи розповіли про користь та шкоду
Апельсини можуть допомогти організму взимку. Фото: rbc.ua

У зимовий період, коли погода стає холодною, а світловий день коротким, особливої уваги потребує наше здоров'я.

Серед найефективніших способів захистити організм від зимових негараздів називають фрукти. За словами дієтологів, одним з найпотужніших джерел захисту можуть бути апельсини, пише indianexpress.com.

Фахівці стверджують, що щоденне вживання апельсинів взимку може забезпечити організм важливими поживними речовинами, зокрема, вітаміном С, Це також зміцнить імунну систему та допоможе захиститися від застуди та грипу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зробити целюліт менш помітним: поради дієтолога

Апельсини також приносять користь шкірі в сухі зимові місяці, адже значна доза вітаміну С в сприяє виробленню колагену. Ці фрукти також містять антиоксиданти, клітковину, різноманітні вітаміни та мінерали, які сприяють загальному здоров'ю та допомагають у профілактиці хронічних захворювань.

Вчені наголошують, що регулярне вживання апельсинів взимку також може сприяти кращій гідратації організму, оскільки у них високий вміст води. Вміст клітковини також допомагає регулювати рівень цукру в крові, що робить апельсини корисними для людей з діабетом.

Однак, варто бути обережним з надмірним вживанням апельсинів. Це може призвести до проблем з травленням через вміст клітковини. Обмежити споживання цих фруктів також мають люди з певними захворюваннями, такими як алергія на цитрусові або проблеми з нирками.

До недоліків надмірного вживання апельсинів також відносять потенційні проблеми із зубами через кислу природу апельсинів. Тому необхідно підтримувати хорошу гігієну порожнини рота. Людям з проблемами нирок також слід бути обережними через вміст калію в апельсинах.

Зимовий період зі зменшенням кількості сонця - час, коли варто особливо ретельно дбати про профілактику нестачі вітаміну D.

Одними з найкращих джерел вітаміну D є м'ясо жирної риби (оселедець, лосось, тунець, скумбрія) і риб'ячий жир. Він також міститься у яєчних жовтках, печінці, грибах і сирах.

Зараз ви читаєте новину «Чи можна щодня їсти апельсини взимку: дієтологи розповіли про користь та шкоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути