середа, 14 листопада 2018 15:52

Чим небезпечний стрес і як від нього захиститись

Чим небезпечний стрес і як від нього захиститись
Стрес посилює прояви тих хвороб, що вже наявні в людини, і призводить до розвитку нових. ФОТО: mrcranky.ca

На фоні стресу може розвинутися безліч захворювань. Серед них синдром подразненого кишечнику, харчові алергії, астма й автоімунні розлади, такі як вовчак. Також можуть посилитися прояви тих хвороб, що вже наявні. Зокрема, на 50% вищим стане ризик появи серцевого нападу й інсульту.

Дослідники Мічиганського університету перевірили дію психологічного стресу на мишах. Виявили, що звичайна алергічна реакція під час перебування піддослідних у стресовому стані стала інтенсивнішою. Безневинні прояви алергії при цьому перетворювалися на такі, що становлять загрозу для життя. Пише відоме британське видання TheSun.

Симптомами стресу є постійна втома, тривожність, безпричинне хвилювання, пригніченість, проблеми з пам'яттю й концентрацією уваги. Проявляються раніше невластиві людині образливість і песимізм, підвищена дратівливість і неможливість розслабитися. Можлива також раптова поява шкідливих звичок, апатії й скарг на порушення роботи кишечнику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апатія, мігрень і неуважність: українців попередили про вплив погоди

Як уберегтися від проявів стресу?

1. Регулярно давайте собі перепочити. Хоча б раз на день дозволяйте собі трішки розслабитися й протягом деякого часу ні про що не думати.

2. Щодня робіть фізичні вправи. Це допоможе збільшити кількість гормонів радості в організмі й тим самим знизити рівень стресу.

3. Уникайте вживання кофеїну. Ця речовина стимулює нервову систему. Через це паніка й стривоженість можуть стати ще більш вираженими.

4. Якомога більше спілкуйтесь з людьми. На роботі зробіть пару хвилин перерви, щоб перекинутися парою слів із колегою. Це допоможе уникнути перевтоми й появи на її фоні стресу.

Раніше назвали продукти, які запобігають поганому настрою. Серед них виявилися мигдаль, квасоля, горіхи кеш'ю, насіння гарбуза й темний шоколад. Усі перераховані продукти містять у собі багато магнію. Саме цей елемент здатен захистити людину від депресії й головного болю.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечний стрес і як від нього захиститись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути