четвер, 12 травня 2016 22:25

Часник, зубна нитка і відмова від солодкого лікують парадонтит

Часник, зубна нитка і відмова від солодкого лікують парадонтит

Наталії Варчук із Канева стоматолог поставив діагноз "парадонтит".

"Сказав, що є кілька причин, того, що з ясен йде кров, і з рота є поганий запах. Це спадковість. А у мого діда в старості повипадали всі зуби- це остання стадія парадонтиту. Інша причина- їжа. Мені стоматолог сказала сісти на жорстку дієту: ніякого мяса, солодощів. Все натуральне. Треба обов'язково перевірити внутрішні органи, бо або печінка, або жовчний хворі і не можуть справлятися із штучною, нездоровою їжею. А я роками їм цукерки пригорщами. Також ця хвороба може розпочатися від поганого імунітету. І остання причина – погана гігієна ротової порожнини. Спершу треба зняти зубний камінь, через який розхитуються зуби. Мало чистити зуби щіткою. Треба ще й зубною ниткою і обов'язово масажувати ясна щіткою, щоб вся погана, застояна кров вийшла із навколозубових кишень. Також полоскати рот перекиснем водню, розчиненим у воді", - розповідає жінка рекомендації лікаря.

Вона значно зменшила вживання шкідливої їжі, почала лікувати печінку і доглядати за зубами, як казав лікар. За тиждень ясна із червоних і запалених стали рожевими. Кров майже перестала йти. За два став меншим запах із рота.

"Я помітила, що зубна нитка проникає в такі щілини, куди щітка не дістає. Інакше ті залишки можуть просто гнисти між зубами", - розповідає жінка.

Крім того вона почала використовувати народні методи лікування.

"Коли ясна заспокоїлися і перестали кровити, я почала робити от що: ложку дрібної морської солі змішала з чайною ложкою оливкової олії. Цією сумішшю терла зуби і ясна вранці і ввечері протягом п'яти хвилин. Цей рецепт добре допомагає при пародонтиті, кровотечі ясен, а також зміцнює ясна, відбілює і зміцнює зуби, є хорошою профілактикою для їхньої підтримки і здоров'я".

Ще жінка почала використовувати сік подорожника: жує щодня свіже листя. яке потім випльовує.

"Можна робити ще так. Розчиніть в склянці кип'яченої води 20 крапель настоянки прополісу. Полощіть цим розчином порожнину рота кілька разів. Процедура повторюється до поліпшення стану ясен", - ділиться вона.

Також вона використовує часник.

"Очистіть зубчики часнику і натріть ними ясна. Така процедура значно зміцнить ясна. Курс лікування - 2 тижні, після чого зробити перерву на 5 днів і знову повторити процедуру".

За три місяці стан зубів і ясен жінки значно поліпшився.

Читайте також: Зуби після їжі полощуть солоною водою

Зараз ви читаєте новину «Часник, зубна нитка і відмова від солодкого лікують парадонтит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути