понеділок, 12 березня 2018 05:28

Біль при ковтанні вказує на серйозні проблеми здоров'я

Біль при ковтанні вказує на серйозні проблеми здоров'я
Ковтання має бути без болі. Фото 112.ua

Якщо в людини виникають проблеми і біль при ковтанні, це може бути симптомами дуже серйозних хвороб. В горлі поєднується стравохід і трахеї, які ведуть в легені. Практично половина літніх людей мають із цим проблеми. Лікарі зазначають, що ця загроза особливо стає актуальною при виникненні проблем із мисленням і розвитком слабоумства. 50% таких хворих можуть померти протягом півроку.

"Найбільша загроза – це потрапляння їжі в легені, що викликає дуже суттєві проблеми із здоров'ям і загрожує життю.
Якщо ж їжа, ферменти і бактерії потраплять в легені, то виникає пневмонія і дихальна недостатність. Тканина, що покриває глотку, із роками стає слабшою, тому і виникають проблеми із ковтанням', - пояснили лікарі, які вивчали етапи старінні в США.

Фахівці із США виявили, що саме проблеми із ковтанням викликають найбільшу кількість смертельних випадків. Найгірше і те, що лікування практично не відбувається цієї ділянки організму.

Найпростіший спосіб виявити ці проблеми – це спробувати випити трішки води, лежачи в ліжку. Маєте бути дуже обережними, але в здорової людини особливих болісних відчуттів це не викликає.

Лікарі із Сан-Франциско виявили, що замінювати рідиною весь раціон харчування не варто, адже це призведе до ускладнень і м'язи можуть атрофуватись.

В дуже запущених варіантах хвороби пацієнтів починають годувати із трубки через ніс, або встановлюють трубки через черевну стінку в шлунок.

Лікарі наполегливо радять звертати увагу на біль при ковтанні і одразу звертатись за консультацією, адже запущення може призвести до того, що самостійно ви не зможете поїсти і потребуватимете допомоги рідних чи медсестри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Солодощі і алкоголь викликають в організмі однакову залежність.

Виявили, що трупне задубіння відбувається ще за життя. Цей процес схожий на старіння людей. Дослідження показали, що смерть людини можливо відвернути.

Зараз ви читаєте новину «Біль при ковтанні вказує на серйозні проблеми здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути