понеділок, 29 травня 2017 14:49

Бійцям виростили кістки завдяки клітинним технологіям

Автор: Біотех-реабілітація
  Андрій, один з перших бійців проекту
Андрій, один з перших бійців проекту

Ветерани АТО, яким завдяки інноваційному соціальному проекту "Біотех-реабілітація поранених" відновили кістки після важких травм, пробіглись Києвом під час благодійного заходу "Пробігу під каштанами - 2017". Він відбувся 28 травня у Києві.

У пробігу взяли участь 20 бійців АТО, більшість з яких мали важкі бойові травми, при яких зазвичай виконують ампутацію. Проте унікальні клітинні технології, що використовуються у рамках проекту "Біотех-реабілітація поранених", дозволили зберегти героям руки та ноги.

В основі такого лікування лежить застосування власних клітин пацієнта для вирощення кісткової тканини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогулянки захищають від раку грудей - вчені

Серед бійців, які взяли участь у пробігу, були кілька найважчих пацієнтів проекту "Біотех-реабілітація поранених". Зокрема, боєць добровольчого батальйону "Айдар" Олег, боєць Національної гвардії Роман та боєць 25-ї Окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади Олександр. Жодному з них загальноприйнятні медичні методики не могли допомогти повернутися до повноцінного життя, але спільна робота медиків, біологів та волонтерів змогла врятувати героїв.

Проект "Біотех-реабілітація поранених" був створений восени 2014 року Медичною компанією ilaya та Всеукраїнським центром волонтерів "People's Project" з метою спільної допомоги важко пораненим на сході України. За 2,5 роки роботи проекту центр волонтерів зібрав близько 22 млн гривень пожертв, а медики прийняли на безоплатне лікування понад 70 поранених, більшість з яких вже повернулися до повноцінного життя.

Зараз ви читаєте новину «Бійцям виростили кістки завдяки клітинним технологіям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути