Український біолог Дар'я Прокопик спростовує міф про те, що цукерки, шоколадки, тістечка допомагають мозку працювати краще.
"Якщо ви думали, що цукерки, шоколадки, тістечка допомагають вашому мозку краще справлятися із завданнями - це міф! Зате обмеження калорій і біг на довгі дистанції роблять вас розумнішим", - пише Дар'я на своїй сторінці у Facebook.
Мозок як джерело енергії може приймати тільки глюкозу або створені печінкою з жирів кетони. Але це не можна вважати ліцензією на солодощі і жирну їжу.
"Наше тіло самостійно підтримує постійний рівень глюкози завдяки гормонам. Крім того, якщо ви в захваті від своєї роботи, вам напевно знайоме відчуття метеликів в животі, поколювання в пальцях і мурашок на шкірі, значить, у вас виділяється гормон адреналін. Він робить так, щоб глюкоза безперешкодно надходила в кров і живила мозок. Тістечка і тортики тут ні до чого", - пояснює біолог.
Надлишок солодкого швидко вилучається з крові і до нейронів не потрапляє.
Солодке і жирне дає тимчасове задоволення, але в кінцевому підсумку не допомагає. Зате роблять нас млявими і сонними.
"Запускають" роботу мозку обмеження калорій і заняття спортом.
"Для підтримки мозку, як і здоров'я всього організму, вчені радять харчуватися збалансовано, різноманітно, уникати жирного і солодкого, бути фізично активними, і достатньо відпочивати", - додає Дар'я Прокопик.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 5 найшкідливіших ранкових звичок
Яблука корисні усім сердечникам. Британські вчені порадили включити в раціон харчування яблука усім бажаючим зменшити ризик серцево-судинних захворювань.
Коментарі