четвер, 26 липня 2018 08:59

Назвали 5 найшкідливіших ранкових звичок

Назвали 5 найшкідливіших ранкових звичок
Звичка пити каву натщесерце викликає гастрит Фото: ukr.media

Здавалося б, прості ранкові ритуали, можуть добряче нашкодити здоров'ю. Вони знижують тонус і приводять до роздратування.

Про це пише Телеграм.

1. Різкий підйом з ліжка по будильнику.

Американські фахівці вважають, що при цьому в організмі різко підвищується рівень стресових гормонів. Це призводить до перепадів тиску, змін в режимі серцебиття і приливу агресії.

Такий підйом може стати причиною проблем з хребтом, болів в спині, порушень в мозковому кровотоці. Краще завести будильник на 5 хвилин раніше, щоб повільно відійти від сну, і потім не поспішаючи вставати.

2. Смартфони і комп'ютери.

Варто уникати відразу після пробудження думок про майбутні справи і проблеми. Це зміцнить психологічне здоров'я і нервову систему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали жіночі хвороби, які лікують оргазмом

3. Вмивання гарячою водою.

Науковці заявили, що вмиватися слід помірно прохолодною водою. А гаряча не тільки не тонізує, та ще й сушить шкіру.

4. Кава натщесерце.

Сама по собі кава корисна, бо містить багато антиоксидантів. Вони знижують запалення клітин, продовжуть молодість шкіри, запобігають раковим захворюванням, зміцнють серце і зупиняють цукровий діабет. Але якщо пити її відразу після пробудження, вона може призвести до гастриту і інших відхилень в роботі травної системи.

5. Думки про погане.

Не варто починати свій ранок з думок про погане. Це зіпсує вам не тільки ранок, а й весь наступний день. Краще почати ранок з улюбленої музики.

Поганий настрій допомагає підвищити продуктивність на роботі. Такого висновку вчені дійшли, провівши спостереження за 95 добровольцями.

У межах дослідження піддослідних поділили на 2 групи: інтроверти й екстраверти. Позитивний вплив пригніченого емоційного стану на робочий процес виявили саме в останніх.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 5 найшкідливіших ранкових звичок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути