понеділок, 18 лютого 2019 15:08

Без кесаревого: жінка за раз народила 7 здорових дітей
4

Семернята народилися в результаті природних пологів.
Фото: dailymail.co.uk
Семернята народилися в результаті природних пологів.
Семернята народилися в результаті природних пологів.
З’явилися на світ семернята Фадл у лікарні іракської провінції Діяла.

25-річна мешканка Іраку народила перших у країні семернят — 6 дівчаток й 1 хлопчика. Пологи пройшли природним шляхом: без стимуляції й хірургічного втручання. Жодних ускладнень при цьому не виникло. Стан і породіллі, і всіх 7-х дітей лікарі оцінили як відмінний.

Проходили пологи в лікарні іракської провінції Діяла. За словами батька семернят Юсефа Фадла, вагітність дружини була незапланованою. До народження семернят пара вже мала 3-х дітей, тож тепер їхня сім'я збільшилася майже втричі, пише відоме британське видання Dailymail.

Перші у світі семернята, які вижили, народилися в 1997 році в американців Кенні й Боббі Маккогі зі штату Айова. Пара протягом тривалого часу лікувалася від безпліддя, однак результат перевершив усі очікування. Коли УЗД показало наявність 7 плодів, лікарі запропонували Маккогі селективну редукцію — штучне зменшення кількості ембріонів шляхом їх вибіркового умертвіння з метою попередити появу під час багатоплідної вагітності небезпечних для життя матері й дітей ускладнень. Від процедури пара відмовилася, заявивши, що все в руках Божих. З'явилися на світ семернята Маккогі на 9 тижнів раніше терміну. Народження їх стало справжньою сенсацією.

Зараз ви читаєте новину «Без кесаревого: жінка за раз народила 7 здорових дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути