Ексклюзиви
субота, 03 лютого 2018 00:59

Алкоголь може призвести до 7 видів раку - ВООЗ

Алкоголь може призвести до 7 видів раку - ВООЗ
У ВООЗ розповіли, чому алкоголь викликає рак. Фото: theidleman.com

Вживання алкоголю може викликати як мінімум сім видів раку.

Про це запевняють фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). За їх словами, алкоголь призводить до раку кишечника, раку молочної залози, раку стравоходу, раку гортані, раку печінки, раку ротової порожнини і раку горла.

Головним канцерогенним компонентом алкоголю є етанол, що міститься у всіх видах алкогольних напоїв. Саме він є причиною пошкодження клітин. Етанол також впливає на жіночі гормони, підвищуючи ризик розвитку раку молочної залози.

Ризик розвитку раку молочної залози у жінок підвищується на 50%, якщо вона випиває чотири келихи вина в день, і на 130%, якщо вона випиває 8 келихів в день. Чітко встановленого нижнього порогу безпечного вживання спиртних напоїв не існує, а це значить, що навіть невеликі дози алкоголю підвищують ризик розвитку раку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найшкідливіший алкоголь

У ВООЗ також зазначили, що онкологічні захворювання є однією з провідних причин смертності в світі. Медики реєструють близько 14 млн. нових випадків раку в рік. За прогнозами, в найближчі 20 років число хворих на рак збільшиться на 70%.

Особливо висока смертність від раку в країнах з низьким і середнім доходом.Треть всіх випадків онкології пов'язана з нездоровим способом життя і неправильним раціоном харчування: зайвою вагою, відсутністю фізичної активності, курінням і алкоголем.

Науковці розповіли, на що мишей-полівок штовхає алкоголь. Самцям давали пити алкоголь, а самицям — воду. Після споживання спиртного самці починали проявляти тенденцію до подружньої невірності. Алкоголь провокував збудження в частині півкуль головного мозку гризунів, що спричиняло зміну поведінки моногамних від природи самців.

Зараз ви читаєте новину «Алкоголь може призвести до 7 видів раку - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути