Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2024 12:49

Який зв'язок між випитою чашкою кави та генетикою: нові дослідження науковців

Який зв'язок між випитою чашкою кави та генетикою: нові дослідження науковців
Фото: pinterest

Конкретні варіанти генів, які успадковані від батьків, впливають на те, скільки кави ви споживатимете у своєму житті.

Такі результати дослідження опублікували в журналі Neuropsychopharmacology.

Про генетичний вплив на споживання кави довели дослідники зі Школи медицини та стоматології Шуліха та Каліфорнійського університету в Сан-Дієго. Вони використовували генетичні дані, а також дані про споживання кави, повідомлені самими людьми. Вони порівняли генетичні характеристики споживання кави з бази даних 23andMe у США зі ще більшим набором записів у Великій Британії.

"Ми використовували ці дані, щоб визначити ділянки геному, пов'язані з тим, з більшою чи меншою ймовірністю людина буде споживати каву, а потім виявити гени та біологію, які можуть лежати в основі споживання кави", - провідний дослідник Хейлі Торп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава з цикорію: чотири причини, чому її варто включити до щоденного раціону

Повідомляється, що не настільки однозначними були висновки про вплив чашки кави на здоров'я. Під час дослідження вчені виявили стійкий генетичний зв'язок між кавою і шкідливими наслідками для здоров'я, такими як ожиріння і вживання психоактивних речовин.

"Це не означає, що той, хто п'є каву, вживатиме психоактивні речовини або в нього розвинеться ожиріння, скоріше, генетична схильність до вживання кави якимось чином пов'язана з цими рисами", - сказав Торп.

Якщо каву споживати розумно, то вона стане корисним напоєм для організму. Кофеїн, що міститься у каві, прискорює жировий обмін і допомагає організму ефективніше спалювати жир, допомагаючи втратити вагу та утримати її.

Якщо вас турбує головний біль, чашка кави може допомогти. Кофеїн має легку болезаспокійливу дію, тож допоможе зняти головний біль і мігрень.

Зараз ви читаєте новину «Який зв'язок між випитою чашкою кави та генетикою: нові дослідження науковців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути