середа, 11 грудня 2019 05:25

Які тварини позитивно впливають на здоров'я людини

Які тварини позитивно впливають на здоров'я людини
Вважається, що коти допомагають людині вийти з депресії. Фото: sites.google.com

Коні, собаки і коти найкраще впливають на здоров'я людини. Перебування з ними прискорює вихід із депресії, стабілізує серцебиття і відновлює роботу шлунку.

При формуванні опорно-рухового апарату рекомендується "співпраця" з кіньми. Також наркозалежні та алкозалежні мають більше шансів на реабілітацію при спілкуванні з цими тваринами. Травми та поранення також швидше загоюються, пише ukr.media.

Собаки сприяють поліпшенню роботи серцево-судинної системи людини. Ще є відомості, що собаки здатні відчувати онкологічні захворювання на ранніх стадіях

Коти можуть лікувати господарів від психічних розладів, неврозів і депресивних станів. Людина в депресії на підсвідомому рівні прагне спілкування з котами. Перебування поруч з ними нормалізує тиск, стабілізує серцебиття, а також відновлює роботу шлунково-травного тракту. Лікування за допомогою котів називається фелінотерапія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як працює незвичана терапія тваринами

Прополіс і бджолина отрута використовуються у медицині, як найцінніші складові препаратів природного походження. Вважається, що вони найкразе зміцнюють імунітет людини.

Зміїна отрута застосовується як найважливіша складова при створенні препаратів, мазей і гелів, що допомагають відновленню суглобів та судин.

Лікування кішками, кіньми і дельфінами серед тварин є найбільш популярними. Ця терапія називається анімалотерапія. Сови, сичі, лелеки, солов'ї, коти, коні, павуки і навіть домашні качки, кури і бійцівські собаки можуть допомогти вилікувати чимало недуг.

Зараз ви читаєте новину «Які тварини позитивно впливають на здоров'я людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути