Солодощі сприяють розширенню судин, що може врятувати від ішемічної хвороби серця.
Солодке може стати і підручним, і допоміжним засобом, пишуть "Акценти".
Медики відзначають, що мала кількість вуглеводів може привести до негативної зміни стінок судин. Так вони стануть менш еластичними і більш крихкими, що збільшує ризик виникнення судинних, серцевих і мозкових патологій. Такі наслідки можуть бути для організму, коли є цілковита і постійна відсутність вуглеводів в організмі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апетитні сови та їжачки: 15 ідей осіннього декору кексів
Серед найкорисніших солодощів вчені називають натуральний мармелад, в основі якого міститься магній і калій. Саме ці два елементи добре впливають на роботу серця. А пектин в цьому продукті швидко і ефективно виводить солі важких металів і поганий холестерин.
Ще один корисний солодкий продукт - шоколад. Дослідження німецьких вчених показали, що ті, хто помірно їсть натуральний шоколад, менш ризикують захворіти на серце. Також фахівці відзначають, що велика кількість флавоноїдів в цьому продукті сприяє поліпшенню структури судин, роблячи їх більш гнучкими і еластичними. А ще шоколад внормовує кров'яний тиск і врівноважувати серцевий ритм.
Вегето-судинна дистонія не лікується. Якщо навчитися з нею жити, то симптоми майже не будуть проявлятися. Хвороба загострюється восени, коли часто коливання температури.
Коментарі