Ексклюзиви
четвер, 20 квітня 2017 14:37

Які медичні огляди і коли слід проходити

Автор: beauty.at-its.com
 

В Україні немає культури регулярного проходження медичного огляду. Люди йдуть до поліклініки за крайньої необхідності. Або болить так, що вже немає сил терпіти, або потрібен висновок лікаря для влаштування на роботу чи отримання документів. Про це розповідає Катерина Коліко, лікар-координатор Міжнародного центру підтримки пацієнтів Bookimed.

Варто пам'ятати, майже всі хвороби виліковні, якщо їх вчасно діагностували та почали лікування. Насамперед це стосується онкологічних захворювань. У розвинених країнах виявляють рак ще на 1 та 2 стадіях. Регулярні обстеження є обов'язковими для всіх. Без цього не діятиме медичне страхування. Саме такий підхід до здоров'я громадян є вірним і результативним.

"Наведемо приклад. В Ізраїлі один з найвищих показників у світі за кількістю випадків захворювань на рак молочної залози. Але ефективність лікування в країні дорівнює 99 відсотків, бо хворобу виявляють завчасно", - каже Катерина Коліко.

Значно простіше та дешевше регулярно робити медичне обстеження та виконувати приписи лікаря, ніж потім проходити лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засоби, що переможуть весняну алергію

Є низка фахівців, яких кожна людина повинна відвідувати раз або двічі на рік. Хто ці лікарі і для чого потрібно проходити в них огляд, дивіться в таблиці.

 
Зараз ви читаєте новину «Які медичні огляди і коли слід проходити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути