пʼятниця, 15 лютого 2019 15:45

Як виробляють "Корвалол" на заводі "Фармак"

Як виробляють "Корвалол" на заводі "Фармак"
Завод "Фармак" виготовляє 101 тисячу флаконів "Корвалолу" в рік. Фото: farmak.uz

Завод, який виробляє відоме седативне "Корвалол", розташований на вулиці Кирилівській в Києві, там працюють 2500 співробітників, які виробляють близько 150 серій "корвалолу" в рік, або 101 тисячу флаконів. Про це пише газета "Сегодня", кореспондент якої побував на заводі "Фармак" і подивився нову виробничу лінію підприємства.

За даними "Сегодня", в першій половині ХХ століття в Києві було відкрито перший в Україні завод з виготовлення синтетичних лікарських засобів - Київський хіміко-фармацевтичний завод ім. М. В. Ломоносова, наступником якого після здобуття Україною незалежності стала компанія "Фармак". Розробка "Корвалолу" - знаменитого заспокійливого і спазмолітичного засобу - почалася в 1959 році, а випуск - в 1960-му.

"Розробила препарат старший хімік заводу на прізвище Яковлева. З того часу завод ім. Ломоносова був єдиним його виробником на території СРСР, а з 1991 року, коли підприємство стало відкритим акціонерним товариством "Фармак", - на пострадянському просторі, кажуть на заводі. За словами співробітників підприємства "Фармак", торгова марка (ТМ) "Корвалол" захищена в 15 країнах Європи та Середньої Азії", - йдеться в статті.

Як повідомляється в статті видання, всього на підприємстві функціонують 19 виробничих ліній, відповідних високим національним і міжнародним вимогам і стандартам GMP. Щорічно компанія виводить на ринок до 20 нових препаратів, а експортують продукцію на сьогоднішній день в 20 різних країн світу.

На початку грудня 2018 року на заводі запущена нова лінія, в яку інвестовано 20 млн. євро (з 1995 року "Фармак" інвестував у модернізацію виробництва понад 240 млн доларів).

"Перше, що кидається в очі, - вся техніка потужна, сучасна, від провідних європейських брендів. "Обладнання забезпечує весь технологічний цикл виробництва таблеток - від прийому і обробки вихідної сировини до отримання кінцевих лікарських форм", - кажуть на заводі", - пише газета "Сегодня".

У матеріалі видання також говориться, що компанія "Фармак" вже кілька років бере участь в урядовій програмі "Доступні ліки", за якою люди можуть отримувати лікарські препарати безкоштовно або зі знижкою (це 26 готових лікарських засобів, вартість семи з яких відшкодовується повністю). Також в компанії працює власний сучасний лабораторно-технологічний комплекс R&D - науково-дослідний полігон для випробування нових і вдосконалення наявних технологій готових лікарських засобів. Щорічно компанія проходить 15 інспекцій і комісій з різних країн світу, які перевіряють, у тому числі, дотримання екологічних норм і стандартів.

Зараз ви читаєте новину «Як виробляють "Корвалол" на заводі "Фармак"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути