Ексклюзиви
середа, 17 травня 2017 13:05

Як розказати дітям про блокування "ВКонтакте" - поради психолога

Як розказати дітям про блокування "ВКонтакте" - поради психолога
Як розказати дітям про санкції проти ВК. Фото: Волинь24

Заборона використовувати російські соцмережі може викликати протест у підлітків. Тому психолог Любов Найдонова рекомендує грамотно їм про це розповідати. Пише у Facebook.

"Прошу всіх освітян бути дуже виваженими. Можна сказати, що сьогодні ми маємо здати своєрідний іспит медіаграмотності щодо висвітлення медійниками подій у сфері кібербезпеки. Дуже велика роль освітян - допомогти дітям правильно зрозуміти ситуацію і запобігти можливим загостренням, характерним для молодих і гарячих, надати культурних форм діалогу", - сказала психолог.

Дітям варто розповідати не лише про заборону, а й про причини санкцій, їхні об'єми. Це допоможе їм зрозуміти необхідність відмови від мережі.

"Рекомендуйте дітям подивитися додатки до указу, хай і вони побачать - банки, транспортні, промислові, науково-виробничі компанії, бригади і батальйони, фонди тощо. До списку включена і низка телекомпаній. Це чудовий кейс з критичного мислення. Дайте завдання подивитися додатки, зрозуміти загальну мету документів у контексті дій РФ, подивитися, які саме санкції вводять", - порадила Найдонова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог розкрив значення 9 найпоширеніших снів

За принципами демократичного суспільства дітям пропонують написати, як саме, на їхню думку,порушує заборона їхні інтереси.

"Допоможіть дітям підготувати колективний лист звернення з викладенням своєї позиції і аргументів, запропонуйте разом пошукати способи розв'язання проблеми як об'єктивної суперечності, додайте знайдені результати і запропонуйте опублікувати в доступних медіа (шкільна газета в розділі дитячого самоуправління, відіслати в місцеву газету, на інтернет-портали)", - говорить фахівець.

17 травня починає діяти указ президента, який надає чинності рішенню РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких "Аерофлот", соцмережі "ВКонтакте" і "Одноклассники".

Зараз ви читаєте новину «Як розказати дітям про блокування "ВКонтакте" - поради психолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути