субота, 28 січня 2017 11:00

Як позбутися хропіння

Як позбутися хропіння
Фото: Роман Майданюк

Хропіння є проблемою не тільки чоловіків, а й жінок. Зачасту воно виникає через скривлену перетинку носа. Через неї порушується носове дихання в лежачому положенні. Про це розповів В'ячеслав Лісневич, столичний отоларинголог.

"Носова перетинка забезпечує рівномірний розподіл потоків повітря між правою і лівою часткою носа. Якщо ж вона скривлена, то в одну сторону повітря проходить менше. Несиметрична форма носа, постійний нежить, хропіння, зниження нюхових здібностей та підвищена стомлюваність організму через зменшеного надходження кисню в кров є проявом скривленої перетинки", - каже лікар

Скривлену перетинку не можна просто ігнорувати. Якщо її не лікувати, утвориться гайморит, хронічне запалення носової оболонки носа, головні болі, нестача повітря при фізичному навантаженні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім медичних правил для тих, хто стрибає в ополонку

"Виправити зміщену перегородку можна тільки операцією. Її роблять під загальною або місцевою анестезією. Триває 1-2 години", - говорить отоларинголог.

Хірург робить невеликий розріз слизової і відшаровує її від кістки. Далі вирізає вирізає хрящ і ці "листки", оболонки складає і зшиває.

У носові ходи встановлює марлеві тампони для зупинки кровотечі з рани та захисту від інфекції. Вони також фіксують ніс посередині і видаються через кілька днів. Завдяки цьому між оболонками утворюється новий хрящ.

Після операції не залишається ніяких синців. Вона проводиться з внутрішньої сторони носа. Ніс повністю заживає за тиждень. Цей час пацієнт приймає антибіотики для профілактики інфекційних ускладнень.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися хропіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути