Весняна зелень буде корисніша, якщо правильно її приготувати. Тільки тоді збагатить організм цінними вітамінами і мінералами.
Про це пише дієтологиня Світлана Фус у Фейсбук.
У зелені багато вітаміну В9, вітаміну К, бета-каротину і лютеїну, хлорофілу і клітковини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий дієтолог порадила продукти, які піднімають настрій
Зелень бажано додавати під час кожного приймання їжі. Наприклад, листовий салат. Він може служити основою будь-якого овочевого салату або зеленого коктейлю. Велике листя можна використовувати в приготуванні ролів з різними начинками або в бутербродах з цільнозернового хліба.
У суп або другу страву під час приготування додавати за 5-10 хвилин до готовності. Вітамін С і фолієва кислота руйнуються під час термічної обробки, тому більшу частину зелені слід вживати саме в свіжому вигляді.
Рання зелень швидше за все містить нітрати і пестициди, щоб зменшити їх кількість варто вживати тільки листові пластинки зелені. Основна маса нітратів зосереджена в стеблах.
Ще можна позбавитись від нітратів, якщо вимочувати зелень в холодній воді пів години. Щоб знизити кількість пестицидів, обов'язково мийте зелень під проточною водою. Це також вбереже вас від ризику зараження різними гельмінтами і токсоплазмами.
Світлана Фус порадила не захоплюватись дієтами. Це тимчасові явища, а правильне харчування - на все життя.
Вона склала список непотрібних і недієвих дієт.
Коментарі