пʼятниця, 01 жовтня 2021 20:55

Як отримати електронний рецепт на інсулін - інструкція

Відсьогодні, 1 жовтня, пацієнти з діабетом зможуть отримати інсулін в аптеках за програмою "Доступні ліки" лише за електронними рецептами.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

"Головне, аби аптека мала договір з Національною службою здоров'я України за напрямом реімбурсації інсулінів. Перевірити, чи це так, можна за номером контакт-центру 1677 або на сайті НСЗУ на у розділі Е-дані", - пояснили в МОЗ.

Автор: МОЗ України
  З 1 жовтня програма забезпечення інсулінами увійшла до переліку "Доступних ліків"
З 1 жовтня програма забезпечення інсулінами увійшла до переліку "Доступних ліків"

Для отримання інсуліну за електронними рецептами необхідно:

1. Відвідати ендокринолога.

2. Мати складений ендокринологом індивідуальний план лікування. У ньому лікар призначає тип та дозування інсуліну. Вносить ці дані в електронну систему охорони здоров'я.

3. Отримати електронний рецепт в ендокринолога або свого сімейного лікаря. Останній може виписати електронний рецепт лише за встановленим ендокринологом планом лікування і не може змінити призначення ендокринолога. Первинний рецепт видає лише в ендокринолога.

4. Прийти та отримати інсуліни у будь-якій аптеці з позначкою "Тут є доступні ліки" у будь-якому населеному пункті. Місце виписки електронного рецепта та місце реєстрації пацієнта неважливо.

5. Отримати повторний електронний рецепт у свого сімейного лікаря або ендокринолога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прошу людей врятувати мою Інну" - харків'янка благає допомоги на лікування рідної сестри

З 1 жовтня всі лікарняні в Україні видаватимуть в електронному форматі. Роботодавці автоматично отримуватимуть інформацію про те, хто із працівників перебуває на лікарняному. Зникне необхідність збереження паперових довідок. Пенсійний фонд генерує електронний лікарняний після одержання інформації від медичної системи про формування медвисновку. Його з першого дня бачитимуть роботодавці й хворі. Влада переконана, що це дозволить побороти корупцію у медичній галузі. Нині на виплату лікарняних Фонд соціального страхування витрачає мільярди гривень.

Зараз ви читаєте новину «Як отримати електронний рецепт на інсулін - інструкція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути