Ексклюзиви
четвер, 12 жовтня 2017 13:01

Як насадження дерев впливає на дитячу смертність

Як насадження дерев впливає на дитячу смертність
Дитяча смертність залежить від кількості посаджених дерев Фото: ua.depositphotos.com

Вчені проекту Demographic and Health Surveys Program переконують, що озеленення середовища захищає дітей від смерті. З 1984 року вони зробили 300 досліджень із дітьми з 35 країн світу, які довели, що діарея залишається другою за поширеністю причиною смерті дітей у віці до п'яти років. Щорічно по всьому світу від діареї вмирають 525 тис. дітей до п'яти років.

До цього призводять зневоднення, вимивання солей з організму або розвиток бактеріальних інфекцій. Чим вище щільність дерев в регіоні, тим рідше діти страждають на діарею.

Автори нового дослідження врахували вік дітей, рівень доходів сім'ї, відомості про освіту батьків, наявність вдома сантехніки, кількість опадів в регіоні, середні температури і приблизну кількість дерев на території річкового басейну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які осінні алергії загрожують дітям

За оцінкою вчених, збільшення кількості дерев в річковому басейні, наприклад, всього на 30% надасть ефект, який можна порівняти з поліпшенням інфраструктури, наприклад оснащення будинків сантехнікою. Однак при цьому озеленення територій обійдеться дешевше, ніж оновлення інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Як насадження дерев впливає на дитячу смертність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути