Ексклюзиви
середа, 13 грудня 2017 15:18

7 кроків, які допоможуть не набирати зайву вагу під час свят

  Фото: gov.cap
Фото: gov.cap

Насувається неминуча хвиля новорічних свят. За нею йде хвиля жалю за з'їденими калоріями. Професійні тренери рекомендують дати собі відпочити і не плакати над кожним печивом та не мучити себе самобичуванням за кілька днів виходу з графіка. Але якщо вас дійсно буде гризти почуття провини за переїдання або лінь, Gazeta.ua радить спробувати ці 7 речей.

Тренуйтеся між найбільшими прийомами їжі

Людське тіло найкраще використовує в якості енергії вуглеводи, тому заплануйте тренування за 2-3 години до самої калорійною трапези. Після силового тренінгу енергія витрачається і поза залом, тому вам вдасться спалити калорії.

Їжте вдома
Щоб не переїдати на вечірці або в гостях, випийте води і поїжте будинку перед виходом.

Пийте багато води

Завжди перед їжею випивайте склянку води (або більше). Якщо бажання поїсти є і далі залишається сильним - значить, ви дійсно голодні. Такий метод дозволяє наповнити вас і не переїдати. Намагайтеся виключити снеки, які взагалі не вгамовують голод, а тільки змушують поглинати все більше їжі - крекери, чіпси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні змінились норми харчування

Приділіть увагу змісту тарілки
Правильно наповнюйте тарілку, аби не бігати за добавкою. Додайте побільше овочів та фруктів - клітковина сприяє травленню і швидко насичує. Не відволікайтеся, коли їсте: вимкніть телевізор і відкладіть телефон. Ретельно пережовуйте продукти і насолоджуйтеся ними.

Плануйте
Ведення записів - метод набагато ефективніший, ніж тримання думок в голові. Заздалегідь розпишіть, як ви будете харчуватися і тренуватися в період свят, а коли вам можна буде розслабитися. Це дуже допоможе в тому, щоб не зірватися.

Розслабтеся
Використовуйте час зимових свят для повноцінного відпочинку від стресу і рутини. Брак сну і постійне занепокоєння стимулюють вироблення гормону греліну, який відповідає за апетит. Можливо, трохи розпустити пояс - це саме те, що потрібно?

Підключіть родину
Розкажіть сім'ї про свої плани і організуйте спільне заняття. Це може бути виїзд на лижі, катання на санках або навіть тренування в спортивному залі.

Зараз ви читаєте новину «7 кроків, які допоможуть не набирати зайву вагу під час свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути