середа, 24 травня 2017 23:30

7 розповсюджених помилок, які люди роблять в душі

Автор: losshampoosinsal.com
  Мити голову шампунем щодня шкідливо
Мити голову шампунем щодня шкідливо

Прийняття душу - це щоденний ритуал, який багато хто робить механічно, не замислюючись, чи не несе це шкоди. Аби якнайдовше зберегти молоду та здорову шкіру слід уникати розповсюджених помилок, пише жіночий портал Івона.

Щодня мити волосся шампунем

Фахівці радять людям з м'якими або тонкими волоссям використовувати шампунь не частіше двох-трьох разів на тиждень. Занадто часте миття порушує природне виділення жиру шкірою голови, що бере участь в збереженні водного балансу.

Приймати душ занадто довго

Занадто гаряча вода змиває з шкіри природний ліпідний бар'єр. Надто тривалі водні процедури можуть нашкодити, вимиваючи необхідну вологу з шкіри. Якщо людина мити голову, немає ніякої необхідності стояти під душем більше 5 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог назвала шість причин їсти більше

Використовувати ароматизовані гелі

Такі засоби містять занадто багато агресивних компонентів, шкідливих для шкіри. Краще обрати нейтральні гелі з натуральними маслами.

Митися милом

Мило сушить шкіру, позбавляючи її природного захисного покриття. Краще перейти на зволожуючі гелі або рясно наносити живильний крем для тіла після душу.

Не давати мочалці висохнути

Підвищена вологість ванної кімнати провокує зростання бактерій і цвілі. На мочалці під час миття залишаються омертвілі клітини тіла, які служать ідеальним середовищем для розмноження шкідливих бактерій. Тому після душа слід класти мочалку на рушникосушку.

Використовувати жорсткий рушник

Жорстке рушник пошкоджує розпарену після теплої води шкіру, провокуючи роздратування. Краще просто промокни зайву вологу, без інтенсивного витирання та загортання в рушник.

Щодня використовувати скраб для тіла

При частому використанні скрабу можуть виникнути мікротравми і проблема вростання волосся. Крім того, не варто захоплюватися пілінгом. Його потрібно проводити не чаштіше ніж двічі на тиждень.

Зараз ви читаєте новину «7 розповсюджених помилок, які люди роблять в душі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути