Ексклюзиви
вівторок, 11 липня 2017 14:00

7 причин затримки менструації, про які мало хто здогадується

Прихід менструації може затримуватися не тільки через вагітність. Причина часто буває в щоденних факторах, про які мало хто задумується.

Стрес

Емоційний стан відбивається на жіночому здоров'ї. Негаразди на роботі, конфлікти в сім'ї затримують критичні дні. Потрібно постаратися стабілізувати себе, і все налагодиться.

Автор: info.tammygold.com
 

Різке схуднення або надбавка у вазі

Сидячи на строгих дієтах, не варто дивуватися, що місячні затримуються. Це саме можна сказати і до різкого набору ваги. Щоб налагодити цикл, потрібно ​​контролювати раціон, харчуватися правильно і вчасно.

Зміна клімату

Влітку в багатьох дівчат збивається менструальний цикл через поїздку в далеку країну, на море чи в гори. Тоді варто готуватися до сюрпризів з місячними. Вони можуть наступити в найневідповідніший момент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка з бородою вважає себе красунею

Гормональний збій

Менструальний цикл багато в чому залежить від гормонів, тому будь-яке порушення їх балансу жіночих гормонів призводить до затримки місячних. Такі збої - результат проблем з ендокринною системою організму, тому потрібно проконсультуватися з гінекологом та ендокринологом.

Автор: computerizdorovie.ru
 

Простудні захворювання

Перенесений грип або ГРВІ можуть відтягнути критичні дні. Щоб це не стало постійною проблемою, варто проконсультуватися з гінекологом.

Прийом протизаплідних засобів або екстреної контрацепції

Під час вживання цих препаратів затримка менструації є побічним ефектом.

Гінекологічні та венеричні захворювання

Критичні дні йдуть за графіком, якщо добре працює репродуктивна система. Інфекційні захворювання статевих органів часто викликають затримку менструації, рясні або мізерні виділення болі.

Щоб критичні дні приходили вчасно потрібно дотримуватися правил особистої гігієни, здорового харчування і способу життя. Не забувати про регулярні огляди у гінеколога, не запускати гінекологічні захворювання.

Зараз ви читаєте новину «7 причин затримки менструації, про які мало хто здогадується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути