субота, 01 квітня 2017 14:13

6 справ для здоров'я, які необхідно зробити у квітні

6 справ для здоров'я, які необхідно зробити у квітні
Квітень - час активності. Фото: ЕТВ

Днем сміху варто розпочати сезон оздоровлення. А саме - позбутися зайвих кілограмів, укріпити імунітет та підлікувати психіку гарним настроєм. Поради публікує Сегодня.

Насміятися досхочу. 1 квітня можна не лише покращити настрій собі та своїм близьким, а й позитивно вплинути на здоров'я. 15 хвилин сміху дорівнює 50 спаленим калоріям. Як стверджує сімейний лікар Олексій Максименко, під час сміху людина впливає на кровоносні судини, нормалізує тиск та покращує роботу легенів.

"В процесі реготу ми дихаємо не так рівно, як зазвичай, а з перервали. Вдих стає довшим, а видих коротшим, але інтенсивніше. Як наслідок, вентиляція легенів істотно поліпшується", - каже лікар.

Правильно вийти з посту. До великодня залишилось два тижні. Тим, хто дотримувався посту у їжі 16 квітня доведеться пережити випробування. Щоб шлунок почував себе добре, першою їжею варто обирати варені яйця.

"В яйцях міститься білка, який легко засвоюється - пояснює дієтолог Тетяна Фіалкова. - Що стосується м'яса, то краще надавати перевагу нежирним сортам: відвареній курятині, індичатині. І важливо знати міру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо в 40 не вдається з сексом - сідайте на дієту

Зробити антицелюлітний масаж. Він дозволить позбутися токсинів, які зібралися в організмі за часи холодів. Це завдяки тому, що під час масажу з жировий клітин виганяють жир.

Наїстися редьки. Вона має вітаміни, які допомагають печінці фільтрувати шкідливі речовини. А щоб не наїстися нітратів, радять зрізати в редьки верхню та нижню частину.

"Замочіть редьку в воді хоча б на годину - вона витягне нітрати", - радить дієтолог Оксана Скиталінська.

Напитися березового соку. Але не купувати його з рук - бо якщо його збирали біля траси, може бути шкідливим. Краще зберіть самостійно. Пів літра на день підлікує щитовидну залозу та легені, радить натуропат Олена Квітко.

Перемогти магнітні бурі. Метеозалежні у квітні потерпатимуть досить часто - 3, 5, 7, 11, 12, 16, 18, 20, 21, 25 та 26 квітня. У ці дні не варто пити багато кави чи спиртне.

Схуднути до літа допоможуть тренування, під час яких спалюється помірна кількість калорій та які не призводять до надмірного виснаження організму.

Зараз ви читаєте новину «6 справ для здоров'я, які необхідно зробити у квітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути