субота, 26 травня 2018 23:28

6 оригінальних способів перевірки вагітності

6 оригінальних способів перевірки вагітності
Перевірка вагітності по вині: 6 оригінальних способів Фото: clutch.ua

Зараз для перевірки вагітності потрібно просто зробити тест-смужку. Раніше жінки примудрялися дізнаватися про свій стан більш нестандартними способами.

Тест на вині

У XVI столітті вагітність визначали за кольором сечі. Її змішували з вином і спостерігали за результатом. Алкоголь реагував на білки, присутні в сечі вагітної жінки.

Пшенично-ячмінний тест

У Стародавньому Єгипт жінкам рекомендувалося мочитися на зерна пшениці та ячменю протягом декількох днів. Якщо проростала пшениця, то це означало, що жінці варто чекати дівчинку, а якщо ж проростала ячмінь, то хлопчика. Якщо не проростало нічого, то жінка не була вагітною.

Найцікавіше, що цей тест дійсно працював. У 1963 році вчені провели експеримент і виявили, що в 70% випадків сеча вагітних жінок може змусити насіння прорости, а сеча невагітних жінок або чоловіків не приводила до такого ефекту.

Цибулевий тест

Стародавні греки користувалися для цих цілей цибулею. Гіппократ запропонував користуватися длявизначення цибулю. Її потрібно було вставити в піхву на ніч і перевірити вранці подих. Якщо він пахнув цибулею, то вона не була вагітна. Це було засноване на ідеї, що якщо матка жінки відкрита, то запах цибулі проникне до рота, як по аеродинамічній трубі.

Тест клямкою

У медичному трактаті кінця XV століття було сказано: "Якщо ви хочете знати, чи вагітна жінка, потрібно попросити її помочитися в таз, а потім покласти в цей таз клямку або ключ на три-чотири години. Після цього потрібно злити сечу, вийняти клямку і подивитися, чи залишився від неї відбиток на дні таза. Якщо так, то жінка вагітна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна завагітніти під час менструації

Очі жінки

У XVI столітті лікар Жак Гуллемо стверджував, що можна судити про вагітність жінки, просто подивившись їй в очі. На початку другого місяця "очі вагітної жінки глибоко посаджені, зіниці маленькі, повіки пріопущени, а в кутах очей є опухлі жилки". Це, ймовірно, неправда, але доктор мав рацію в одному: під час вагітності у жінки дійсно може змінитися зір.

Тест на жабах

У 1940 році встановили, що в сечі вагітних жінок є гормон, який пов'язаний з ростом яєчників. Ін'єкцію сечі вагітної жінки вводили статевонезрілій жабі, щоб спонукати її яєчники розвиватися. Протягом 24 годин та починала метати ікру.

Зараз ви читаєте новину «6 оригінальних способів перевірки вагітності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути